Rechter kokerbalk Alfa Romeo Montreal voltooid en voorziening waterslang gemaakt

De rechter kokerbalk van de Alfa Romeo Montreal is voltooid. Ik ben tevreden met het resultaat.
Condens- en regenwater worden via een waterpijpje naar beneden afgevoerd. Van origine liep dat water in de kokerbalk, met alle gevolgen van dien (roest!). Hierin ben ik, in het belang van het behoud van de auto, afgeweken van het origineel. Ik heb een voorziening gemaakt waardoor het water niet in de kokerbalk terecht komt, maar er via een waterslang doorheen loopt en naar buiten wordt afgevoerd. Je ziet er niks van en het verlengt het leven van de auto met vele jaren. Op deze foto zie je aan de linker kant, naast de deur, zo’n waterslang lopen. Aan de voorkant van de dorpel heb ik hetzelfde gedaan.

Midden in het rechter voorscherm zat een klein gaatje waarvan ik dacht dat ik het zo dicht kon lassen. Dat bleek toch niet het geval. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en dus heb ik het er ruim uitgesneden.

Ik heb er een nieuw stuk plaat ingelast en de lassen netjes weggewerkt. Je ziet er niks meer van.

Nu ga ik beginnen aan de restauratie van het rechter achterscherm van de Alfa Romeo Montreal. Een behoorlijke uitdaging, zoals uit de foto blijkt. Het achterscherm is totaal verknoeid bij een eerdere “restauratie”. Er ontbreekt zelfs een luchtroostergat; er horen er zes te zijn…

4 thoughts on “Rechter kokerbalk Alfa Romeo Montreal voltooid en voorziening waterslang gemaakt”

  1. Wordt tijd dat ik hetzelfde laat doen. Temeer daar bij mij rechtsachter onder de “luchtinlaten” ook al een tijdje slecht is.
    Ziet er prima uit!!

    • Dank voor je complimenten 🙂 Kom gerust een keer langs voor een bak koffie en een kennismaking. Je bent van harte welkom!

Comments are closed.