Verkocht: Nash 960 sedan uit 1932 – VERKOCHT –

We gingen ergens op het Twentse platteland kijken naar een eettafel en kwamen thuis met deze auto. Het leven kan raar lopen….

Deze Nash 960 uit 1932 is een 6-cilinder waarvan de claxon en de bagagekoffer ontbreken. Verder is hij helemaal compleet. Ruim 40 jaar geleden is hij uit Canada geïmporteerd naar Nederland. De motor is destijds gereviseerd en de spatborden zijn geschoopeerd.

Toen we hem aantroffen zaten de spatborden en andere delen er niet aan (foto 1 t/m 3). Inmiddels hebben we hem weer helemaal in elkaar gezet (foto 4 t/m 7). De laatste foto komt uit een boek en illustreert hoe de auto er uit kan komen te zien na restauratie.

Deze auto vormt een uitstekende basis voor restauratie. Hij vertoont wel wat roestplekken, maar het zijn er verbazingwekkend weinig. Beduidend minder dan de meeste auto’s die we hier onder handen hebben gehad en nu nog onder handen hebben.

Het liefst zouden we deze auto verkopen aan iemand die ons vervolgens de opdracht geeft om hem te restaureren. Belangstellenden kunnen contact met ons opnemen.

1 thought on “Verkocht: Nash 960 sedan uit 1932 – VERKOCHT –”

 1. Beste benno maathuis en mede werkers;

  Met genoegen de restoratie- prosessen gevolg met tekst en fotos.
  Ooit zelf een mercedes 220 uit 63” opgeknapt, van restoratie was geen spraken.

  Wel ik had toen van een auto deskundige gehoord, dat je na stralen nog niet alle roest uit het metaal heb verwijderd.(er zijn dan nog kleine gaatjes ,die weer gaan roesten)

  Dus wanneer je daar overheen verft komt de roest gelijdelijk aan toch weer terug.

  Kunt u mijn vertellen of hij gelijk had en wat u daar eventueel aan doet.

  Graag hoor ik van u.

  Mvg.

  Martin

Comments are closed.